Steam oyun hatası

efe242

Uga Buga
Steamden Forza 4 oyununu indirmeye açıyorum biraz iniyor sonra kendi kendine indirme duruyor “disk yazma hatası” gibi bişi yazıyor sonra tekrar devam ettiriyorum gene aynı hatayı veriyor çözümü nedir?

Steamden Forza 4 oyununu indirmeye açıyorum biraz iniyor sonra kendi kendine indirme duruyor “disk yazma hatası” gibi bişi yazıyor sonra tekrar devam ettiriyorum gene aynı hatayı veriyor çözümü nedir?
Çözüm için birkaç yöntem var:
  1. Diskte Bozuk Sektörler Veya Yazma Koruması Olabilir

CMD'yi yönetici olarak çalıştırdıktan sonra aşağıdaki komutu gir:

Kod:
    chkdsk C: /f /r /x

Not: Oyunu hangi diske kuruyorsan C: yerine o diski yaz (örneğin D: gibi)
    Ayrıca HDD veya SSD sağlığını kontrol etmek için HDD Sentinel gibi bir program kullanmanı öneririm.

2. Steam'i Yönetici Olarak Çalıştır

Steam'e sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğiyle başlat. Daha sonra oyunu tekrar indirmeyi dene.

3. Steam Kütüphanesi Klasörünü Onar

Steam > Ayarlar > İndirmeler >
    Steam Kütüphane Klasörleri > İlgili diske sağ tıkla → Onar seçeneğini kullan.

4. İndirme Önbelleğini Temizle

Steam > Ayarlar > İndirmeler >
    “İndirme önbelleğini temizle” seçeneğini kullan. Bu işlem küçük hataları düzeltebilir.

5. Antivirüs/Defender Engelliyor Olabilir

Antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırak ya da Steam klasörünü istisnalara ekle.

6. Diskin Dolu Veya FAT32 Biçiminde Olmadığından Emin Ol

En az 50 GB boş alan olduğundan emin ol.

Diskin NTFS biçiminde olduğundan emin ol. Eğer FAT32 ise büyük dosyalarda hata alırsın.

7. Oyun Dosyalarını Temizleyip Tekrar Denemek

Steam'i kapat.

Oyunun yüklendiği klasöre (steamapps/common) git.

Forza Horizon 4 klasörünü sil veya başka yere taşı.

Steam üzerinden tekrar indirmeyi başlat.

8. Disk Yazma Koruması Varsa Temizle (İleri Düzey)

CMD'yi yönetici olarak aç, ardından sırasıyla şu komutları gir:

Kod:
    diskpart
    list disk
    select disk X
    attributes disk clear readonly
    exit

Not: select disk X kısmında X yerine yazma hatası aldığın diskin numarasını yaz. Dikkatli ol, yanlış disk seçersen veri kaybı yaşarsın!

Tüm bu adımları denedikten sonra hâlâ sorun yaşıyorsan, sistem bilgilerini (Windows sürümü, disk türü, Steam kurulu klasör, antivirüs programı vs.) paylaşırsan daha net yardımcı olabilirim.

Hoca, Steam'i yönetici olarak çalıştır. Eğer sorun devam ediyorsa, hatanın olduğu sürücüye git ve örnek: C diski sağ tıkla > Özellikler > Araçlar > Hata Denetimi > Denetle. Eğer diskette de sorun varsa, Windows düzeltir. Baktın olmadı, hoca şunu dene: Steam yazma klasörünü değiştir. Çünkü bazen oyun yüklemeye çalıştığı disk ya da klasör sorunlu olabilir. Steam > Ayarlar > İndirilenler > Kitaplık Klasörleri. Başka bir diskte klasör oluştur ve onu varsayılan yap. Oyunu oraya indirmeyi dene. Hoca, eğer baktın olmadı, ben sana biraz daha çözüm yazayım. Hoca, şimdi "corrupt" dosyasını sil. Steam'in kurulu olduğu dosyaya git, hoca. Orada varsa "corrupt" adlı bir dosyayı sil, hoca. Onu sildikten sonra Steam'i yeniden başlat. Baktın olmadı, gene ben biraz daha çözüm yazayım. Antivirüs Defender'ı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Windows Güvenliği > Virüs ve Tehdit Koruması > Ayarları yönet kısmından gerçek zamanlı korumayı geçici olarak kapat. Hoca, eğer farklı bir antivirüs programı varsa, hoca ondan da devre dışı bırakmayı dene. Sonra tekrar indirmeye çalış. Gene olmadıysa, bu sefer bozuk oyun dosyalarını doğrula. Steam > Kütüphane > Forza 4’e sağ tıkla > Özellikler > Yüklü Dosyalar > Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula. Hoca, gene olmasa bu sefer şunları dene bakalım: HDD/SSD sağlık durumu için CrystalDiskInfo gibi bir programla diski kontrol et. Diskte yazma hataları varsa, fiziksel bir sorun olabilir.

Bu yazdıklarımı bir deneyin bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt