İnceleme - Linux Dağıtımları | Toplama Pc Forum

İnceleme Linux Dağıtımları

sanjaytr_

Admin
1. Arch Linux: Minimalist, hızlı ve kullanıcıya tam kontrol sağlayan bir dağıtım.
2. Debian: Stabilite ve güvenilirlik odaklı, geniş bir paket deposuna sahip olan bir dağıtım.
3. Fedora: Yenilikçi ve güncel yazılım teknolojilerini kullanan bir dağıtım, Red Hat tabanlıdır.
4. Gentoo: Kullanıcıya en yüksek derecede özelleştirme ve optimizasyon imkanı sunan bir dağıtım.
5. Gobolinux: Dosya sistemi ve paket yönetimi konseptlerinde farklılık arayanlar için özgün bir dağıtım.
6. Mandriva: Kolay kullanım ve kullanıcı dostu arayüzleriyle bilinen bir dağıtım, Mageia olarak devam etmektedir.
7. Knoppix: Live CD/USB olarak kullanılabilen ve hızlı bir şekilde çalışabilen bir dağıtım.
8. openSUSE: Kurumsal kullanıma uygun, güçlü paket yönetimi ve sistem yönetim araçlarına sahip bir dağıtım.
9. Pardus: Türkiye'de geliştirilen, yerel dil desteği ve özelleştirmeleriyle dikkat çeken bir dağıtım.
10. Slackware: Eski ve köklü bir dağıtım, minimal ve el işi yapılandırma gerektirir.
11. Ubuntu: Kullanıcı dostu arayüzleri, geniş kullanıcı tabanı ve uygulama desteğiyle popüler bir dağıtım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt